ΣΥΡΙΖΑ: Από τον πόλεμο στην Ουκρανία στον “πόλεμο” της οικονομίας με τα ίδια “πυρομαχικά”

Αποσαφήνισε τη γραμμή του ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη ρωσική εισβολή και βιάζεται να επιστρέψει στα καθ ημάς. Τον “πόλεμο” που έχει κηρύξει στην Κυβέρνηση σχετικά με την ακρίβεια και τη διαχείρισή της από την Κυβέρνηση.

Δεν είναι άλλωστε και το δυνατό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ για αντεπίθεση τα εθνικά, δεδομένου ότι πέραν του τομεάρχη Εξωτερικών του Γιώργου Κατρούγκαλου και του διπλωματικού του συμβούλου, Βαγγέλη Καλπαδάκη, δεν υπάρχει και καμια γεμάτη δεξαμενή άρδευσης στελεχών για να δώσουν τη σχετική “μάχη”.

Στο πεδίο αυτό χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες της Ουκρανίας για τον απεγκλωβισμό των ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές της χώρας, ακούγοντας τις δραματικές περιγραφές τους.

Από κει και πέρα, δεν χάνουν ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση για σφυροκόπημα της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας γενικώς, της ακρίβειας ειδικώς εν αναμονή και των νέων ανατιμήσεων με φόντο τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αυτή ειναι μια στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που “τρέχει” ήδη από την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μόλις άρχισε να εξελίσσεται η ρωσο-ουκρανική σύρραξη: “Να μη σκεπάσουν οι συνέπειες του ουκρανικού και στο μέτωπο της ακριβειας τις μέχρι τώρα κυβερνητικές ολιγωρίες”.

Εξ ου και χθες, άμα τη ανακοινώσει από τον πρωθυπουργό , το “πάγωμα” των πλειστηριασμών για ευάλωτους δανειολήπτες και η πρόθεση για περαιτέρω μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, έσπευσε προς αποδόμηση των ανακοινώσεων:

“Εν μέσω του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που χτυπάει χιλιάδες νοικοκυριά και πνίγει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πάγωμα της διαδικασίας των πλειστηριασμών μόνο για 3.000 ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες. Αλήθεια, αυτή είναι η εικόνα που έχει ο κ. Μητσοτάκης για τα ευάλωτα νοικοκυριά στη χώρα μας και εξαντλείται σε 3.000 ευάλωτους δανειολήπτες; Από τελευταία στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών υπάρχουν 435.110 δάνεια συνολικού ύψους 31,44 δισ. €, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούν σε “κόκκινα” δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία”, ανέφερε σε δήλωσή της , καταλήγοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης είναι “ασπιρίνες” και επαναλαμβάνοντας τη δέσμη μέτρων που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ , παγίως:

“Είναι πλέον αναγκαίο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας να παρθούν μέτρα τώρα. Μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800€. Μέτρα για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, μέτρα για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρα για τη μείωση των τιμών στην ενέργεια”.

Σχετικά